Kod kursu CHC 023017l
Zaj�cia odbywaj� si� we �rody w pokojach numer: 3.27 i 2.21 i 1.18 (budynek A-3); trwaj� od godziny 11.15 do godziny 15.00;
na laboratorium obowi�zuj�: okulary, fartuch i dziennik laboratoryjny.
Harmonogram �wicze� w semestrze zimowym 2022/2023
pobierz plik w PDF
Instrukcje do poszczeg�lnych �wicze�:
1. Analiza suplement�w diety - oznaczanie �elaza
pobierz plik
2. Analiza ilo�ciowa substancji czynnych w wybranych preparatach farmaceutycznych
pobierz plik
3. Oznaczenie zawarto�ci pektyn w marmoladach i d�emach
pobierz plik
4. Oznaczanie szczawian�w w wybranych u�ywkach
pobierz plik
5. Po�rednie oznaczanie chlork�w i siarczan�w metod� ASA
pobierz plik
6. Oznaczanie ortofosforan�w rozpuszczonych metoda kolorymetryczna
pobierz plik
7. Zastosowanie metod spektrofotometrycznych do oznaczania witaminy E w zywnosci
pobierz plik
8. Analiza cukr�w
pobierz plik
9. Oznaczanie kofeiny
pobierz plik
10. Ocena przydatnosci tluszcz�w do spozycia � wyznaczanie liczb tluszczowych
pobierz plik
11. Oznaczanie ma�ych ilo�ci azotan�w (III) metod� riwanolow�
pobierz plik
12. Oznaczanie zwi�zk�w polifenolowych w pr�bkach pochodzenia ro�linnego
pobierz plik
13. Oznaczanie Ca, K, Mg i Na w wodach z wykorzystaniem metody OES ze wzbudzeniem w mikroplazmie
pobierz plik
Warunki zaliczenia kursu:
1. zaliczenie wszystkich �wicze�; oddanie sprawozdan
2. sprawozdanie z wykonanego �wiczenia nale�y odda� w terminie uzgodnionym z Prowadz�cym;
3. brak sprawozdania r�wnoznaczny jest z niezaliczeniem �wiczenia;
4. nieobecno�� na �wiczeniach nale�y odrobi� w terminie ustalonym z Prowadz�cym �wiczenie, najp�niej w ostatnich dw�ch tygodniach semestru.